أهلا وسهلا ومرحبا بكم
Semoga pembaca blog ini sentiasa dirahmati dan dilindungi oleh Allah....

ADUHAI HATI..

ADUHAI HATI..

Sunday, November 1, 2009

TANDA KEKUASAAN ALLAH
GAMBAR menunjukkan ayat al-Quran muncul pada kulit Ali.
MOSCOW - Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.

Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.

Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestandan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Salah satu ayat itu bermaksud: "Allah ialah Pencipta segala yang ada.". Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.

Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya. - Agensi


Selamat membaca di bawah ini.

MOSCOW - Pakar-pakar perubatan di Rusia bingung berikutan penemuan ayat-ayat suci al-Quran dan Arab pada kulit seorang bayi berusia sembilan bulan di Dagestan, Rusia, lapor sebuah akhbar semalam.

Ayat-ayat itu muncul pada belakang, tangan, kaki dan perut Ali Yakubov pada setiap malam Isnin dan Jumaat sebelum hilang tetapi diganti dengan beberapa ayat al-Quran baru dua kali seminggu.

Pakar-pakar perubatan Rusia menyatakan, mereka tidak tahu bagaimana fenomena itu boleh berlaku selepas perkataan Allah mula muncul pada dagu bayi tersebut ketika dia berusia beberapa minggu.

Namun, ketika mengulas mengenainya, pakar-pakar perubatan dan keluarga bayi itu mengaku bahawa ayat-ayat suci itu menjelma sendiri pada badan Ali dan bukan ditulis oleh manusia.

"Ali akan berasa kurang sihat manakala suhu badannya meningkat kepada 40 darjah Celsius setiap kali ia berlaku menyebabkan dia menangis," kata ibunya Madina Yagubova. Kini, tempat Ali dilahirkan iaitu di Kampung Red Oktober, Dagestanmenjadi tumpuan orang ramai yang mahu melihat keanehan itu.

Paparan mengenai kejadian aneh di Dagestan , wilayah selatan Rusia yang menjadi sasaran pertempuran antara tentera Rusia dengan pejuang-pejuang Islam itu turut dipaparkan di laman perkongsian video YouTube.

"Ali merupakan tanda kebesaran Tuhan. Kelahirannya di Dagestan bagi menyedarkan penduduknya supaya bersatu," kata seorang ahli parlimen di wilayah itu, Akhmedpasha Amiralaev. - Agensi

YA ALLAH sesungguhnya engkau maha berkuasa,maha agung,...pertama kali saya membaca berita berkaitan dengan ayat yang ada pada kulit bayi, saya mengucap panjang dan terus memuji Allah..Subhanallah...Subhanallah...Subhanallah...waktu tu Allah sahaja tahu betapa sayunya hatiku ini,tidakku sedar linangan air mata mengalir...susah untuk saya ungkapkan perasaan waktu tu...apa yang berlaku ini kita hendaklah ambil jadikan ikhtibar pada diri kita sendiri...mudahan masih sempat lagi untuk diri memohon taubat daripada ALLAH.....

Terasa besarnya tanggungjawab dan tugas kita sebagai seorang muslim untuk amar ma'ruf nahi mungkar..tetapi kita perlulah berganding bahu untuk memperjuangkan agama Allah. mudahan dengan keajaiban yang berlaku di bumi yang indah ini,kita jadikan pengajaran untuk kita terus sentiasa dekat dengan Allah.....saya juga turut memperingatkan pada diri saya sendiri...Marilah kita sama-sama memberi peringatan dan nasihat kepada sahabat,keluarga dan orang yang paling baik dengan kita. kita sebagai khalifah dimuka bumi ini adalah sebagai pendakwah. Kewajipan berdakwah untuk menyampaikan risalah yang dirintis oleh Nabi Muhammad SAW kini terbeban ke atas bahu setiap Muslim.


Sabda Nabi SAW yang bermaksud:
“Sampaikanlah dariku walau satu ayat”.


Meninjau kepentingan isi kandungan risalah yang dibawa oleh Rasulullah yang berupa wahyu daripada Allah SWT, sudah tentu kerja-kerja menyampaikannya memerlukan seorang da’ie yang terpilih. Kepentingan meneruskan dakwah Nabi SAW ini dirakamkan oleh Allah SWT di dalam al-Quran yang bermaksud:


“Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang ma’ruf dan mencegah dari yang mungkar. Merekalah (kelak akan menjadi) orang-orang yang beruntung”.
(Ali Imran : 104)

ayat ini telah jelas kepada kita orang muslim untuk nasihat menasihati supaya umat islam ini tidak lalai dan leka dengan tempat persinggahan kita yang sementara ini...

JADIKAN SETIAP APA YANG BERLAKU SEBAGAI PERINGATAN PADA DIRI KITA SENDIRI UNTUK KITA MENJADI INSAN YANG TERBAIK DI SISI ALLAH...AMINNN

"AGAMA ITU ADALAH NASIHAT"
No comments:

Post a Comment

Kenangan menjadi Calon FSSK

Kenangan menjadi Calon FSSK